Британският художник Банкси потвърди, че е нарисувал седем графита в Украйна,

...
Британският художник Банкси потвърди, че е нарисувал седем графита в Украйна,
Коментари Харесай

Банкси представи нови графити в разрушената Украйна

Британският художник Банкси удостовери, че е нарисувал седем графита в Украйна, по-специално в столицата Киев, както и в Ирпен и Бородянка, най-засегнатите от съветските бомбардировки, оповестява The Art Newspaper.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8169
Миналата седмица три произведения на Банкси бяха видяни в региона на Киев, което докара до спекулации, че анонимният английски художник е в раздраната от война страна.

Един графит изобразява мъж, който наподобява на съветския президент Владимир Путин, хвърлен през рамо на пода от момче по време на мач по джудо.

Друга картина демонстрира две деца, употребяващи противотанков таралеж като люлка, до момента в който трети стенна живопис, нарисуван върху руините на бомбардирана постройка, демонстрира гимнастичка, която прави стойка на ръце.

Сега Банкси удостовери тези, както и четири други творби. Сред тях е жена по халат, маши, противогаз и пожарогасител; космат мъж, който се къпе; и още едно, в което Банкси наподобява е присъединил действителен графит на пенис в нуклеарна бойна глава, натоварена в задната част на брониран камион.

Банкси е псевдоним на абсурден британски ъндърграунд художник на графити, политически деятел и режисьор, който не е разпознат. През март неподписана неповторима антивоенна картина на CND Soldiers на Банкси беше препоръчана на благотворителен търг в Лондон в поддръжка на детската болница Охматдет. Тя беше продадена за 106,5 хиляди щатски $.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР